• امروز : سه شنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۲
  • برابر با : Tuesday - 19 March - 2024

آخرین خبرها

اجرای طر‌های آبرسانی در ۶۰۹ روستای خوزستان/حفر دو چاه در شهرهای اندیکا و لالی ضرورت مرمت قلعه تاریخی لیت در اندیکا/قلعه ای با قدمت فراوان در انتظار نگاه مسئولان ۲۴۰۰ راس گوسفند در استان چهارمحال و بختیاری در اثر وقوع سیل تلف شدند توافقات فامیلی برای تغییر آیین های عزاداری/چالشی برای اصلاح رسوم محلی بختیاری اندیکا یعنی آخر محرومیت/ بهانه‌ها برای ساخت بیمارستان در اندیکا کنار گذاشته شود روایتی ازفداکاری معلمان عشایر در خوزستان/گذر از دل کوه برای رسیدن به کلاس درس فوت دو کودک ۵ و ۸ ساله بر اثر ریزش آوار ساختمان مسکونی در روستای دهنو کوهرنگ دست‌درازی آفت جوانه‌خوار بلوط به جنگل‌ های زیبای زاگرس/تامین اعتبار نشود، نفس زمین می‌بُرَد اختتامیه نخستین جشنواره منطقه‌ای آوازهای حماسی بختیاری در اندیکا برگزار شد جاده بین شهری لالی به الیگودرز،خاری مانده در پاشنه مردم زاگرس فقدان گفتمان در خوزستان بیداد می کند تنگه مخوف و ترسناک دوزویل در لالی یوسف داوودی ازمدیر عاملی پتروشیمی مسجد سلیمان برکنارشد/سعید آتشباری مدیرعامل شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان شد پتروپالایش بختیاری را جدی بگیریم حفر «تونل گلاب»؛ مساوی با مرگ خاموش زاینده‌رود / کوچ اجباری مردم چهارمحال و بختیاری با اجرای طرح پژمان بختیاری : شاعر ، محقق و مترجم عارف نامی شیخ عبدالله پیاده میرزای بختیاری شاعر و عارف بزرگ بختیاری صلاحیت چهارمین شهردار منتخب شورای شهر مسجدسلیمان نیز مورد تایید قرار نگرفت گردنه زیبای چری در جوار زردکوه بختیاری چم سور و دره برکه در لالی امامزاده سید صالح مرغا در شهرستان ایذه روستای زیبا و پلکانی سرآقا سید در کوهرنگ آبشار آب سفید الیگودرز در قلب رشته کوه زاگرس غار یخی و بسیار زیبای چما در کوهرنگ جزیره زیبای کِوِشک در شهرستان اندیکا امامزاده محمد بن زید (ع) در گتوند اعتراض مردم چهارمحال و بختیاری به طرح های انتقال آب/هشدار مردم به مسئولان در خصوص تبعات انتقال آب آبشارهای زیبای شیوند در دل کوهستان های ایذه شهردار جدید لالی معارفه شد/احسان فرامرزی رسما شهردار لالی شد دانلود همه آهنگ های کوروش اسدپور دانلود همه آهنگ های مسعود بختیاری دانلود آلبوم دشت لاله غلامشاه قنبری اینجا چهارمحال و بختیاری است ؛ سرزمین سرچشمه‌های خشکیده! دشت زیبای لاله های واژگون در کوهرنگ گردشگاه تاریخی پیرغار فارسان زیبا و باطراوت مثل آبشار شیخ علی خان کوهرنگ دعوت ۶ کشتی‌گیر و یک مربی ایذه‌ای به اردوی تیم ملی نوجوانان ضرورت تعیین حقآبه سازه های جهانی آبی -تاریخی شوشتر اندیکا میزبان نخستین جشنواره موسیقی آوازهای حماسی بختیاری جذابیت های ساختاری در شعرهای یارمحمد اسدپور تبدیل فاجعه ریز گرد به جنگ اعصاب در خوزستان سازه های آبی تاریخی شهرستان شوشتر با افتخار از پشت کوه آمده ام

4

عارف نامی شیخ عبدالله پیاده

  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ - ۹:۵۷
عارف نامی شیخ عبدالله پیاده

شیخ عبدالله نجفی بختیاری معروف به شیخ پیاده در اصل نامش سیف الله ویسی بود که در سال ۱۲۸۷ شمسی در روستای شش بهره از توابع شهرستان لردگان چهارمحال بختیاری به دنیا آمد. پدرش خان و رئیس طایفه شیخ ویسی (جلیل) شاخه چهارلنگ ایل بختیاری بود. بعد از مرگ پدر ریاست طایفه به ایشان رسید اما […]

شیخ عبدالله نجفی بختیاری معروف به شیخ پیاده در اصل نامش سیف الله ویسی بود که در سال ۱۲۸۷ شمسی در روستای شش بهره از توابع شهرستان لردگان چهارمحال بختیاری به دنیا آمد. پدرش خان و رئیس طایفه شیخ ویسی (جلیل) شاخه چهارلنگ ایل بختیاری بود. بعد از مرگ پدر ریاست طایفه به ایشان رسید اما وی به تعلقات مادی ودنیوی هیچ گونه دلبستگی نداشت و از کودکی آثار معنوی در اونمایان بود، . ابتدا شیخ عبداله با دختر عموی خود که خواستگاران فراوانی داشت، ازدواج کرد اما در عنفوان جوانی اموال خود را وقف حضرت سیدالشهدا نموده و راهی عتبات عالیات گردید پس از جلب رضایت همسرش و مصلحت اندیشی، وی را طلاق داد و دیگر هیچگاه ازدواج نکرد. و صاحب  فرزندی نیز نبود در عتبات  با طی به مراحل سلوک وتزکیه وتهذیب نفس به جایی رسیدکه به قول خودایشان به مرحله حق الیقین رسیده بود مرحوم شیخ عبدالله به دلیل اینکه هر سال مسیر عتبات عالیات درکشورعراق را تا مشهدمقدس  پیاده طی می کرد،به (شیخ عبدالله پیاده) معروف شده بود.  سنش از ۱۷ سالگی نگذشته بود که پدرش درگذشت و ریاست طایفه به وی رسید که مقارن با حکومت رضاشاه بود که سیاستش سرکوب و قلع و قم خوانین و خلع سلاح و یکجانشینی  عشایر بود. برای رسیدن به این هدف با وضع قوانین و مقررات دشواری عرصه را بر عشایر بسیار تنگ کرد. در این گیرودار آسیف الله تصمیم گرفت به نجف اشرف عزیمت کند. ابتدا برای عرض ارادت به امام رضا (ع) رهسپار مشهد شد. در این سفر سختی های بسیاری کشید. در بین راه اموالش را وقف حضرت ابوالفضل(ع) کرد.  شیخ عبدالله در کربلا و نجف کارگری می‌کرد و مزدش را در مسیر آشنایی با مسائل و معارف دینی هزینه می‏کرد تا آنکه در سایه ریاضت و عبادت به مقامات معنوی دست یافت و صاحب کرامات شد و بسیاری از علما از شخصیت وی تجلیل کردند. شیخ عبدالله  بیش از ۵۰ مرتبه با پای پیاده به زیارت ائمه معصومین(ع) مشرف شد، از نجف و کربلا پیاده به قم و مشهد می رفت و در راه امامزادگان را هم زیارت می کرد، به همین دلیل به شیخ پیاده شهرت پیدا کرد.

آیت الله شیخ مرتضی حائری، اسماعیل دولابی، شیخ محمد فکور یزدی و حسین مظلومی از دوستان و معاشران شیخ عبدالله پیاده بودند که همه آنها در زهد و تقوی و عرفان جایگاه والایی داشتند.  شیخ عبدالله بختیاری در اواخر عمر خود به بیماری اوره مبتلا شد و پس از یک هفته بستری در بیمارستان آیت‌الله گلپایگانی قم در شب بیستم ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۲ قمری مصادف با ۱۱ تیرماه ۶۲ شمسی که سنش از هشتاد سالگی گذشته بود، دارفانی را وداع و در قبرستان بقیع در راه قم به جمکران به خاک سپرده شد.

و علما و عرفای دیگر از جمله عالمان عصر حاضر که نیاز به تحقیق بیشتر است. البته در گستره دیگر اقوام لرتبار در کشور علما و عرفای بزرگ دیگری وجود دارد که در جای خود باید تشریح گردد در اینجا فقط به علما و عرفای بختیاری اشاره گردید. برگرفته از منابع مختلف با ویرایش جدید.

لینک کوتاه : https://bakhtiarikhabar.ir/?p=762

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0