• امروز : پنج شنبه - ۱۲ مهر - ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 3 October - 2024

آخرین خبرها

اجرای طر‌های آبرسانی در ۶۰۹ روستای خوزستان/حفر دو چاه در شهرهای اندیکا و لالی ضرورت مرمت قلعه تاریخی لیت در اندیکا/قلعه ای با قدمت فراوان در انتظار نگاه مسئولان ۲۴۰۰ راس گوسفند در استان چهارمحال و بختیاری در اثر وقوع سیل تلف شدند توافقات فامیلی برای تغییر آیین های عزاداری/چالشی برای اصلاح رسوم محلی بختیاری اندیکا یعنی آخر محرومیت/ بهانه‌ها برای ساخت بیمارستان در اندیکا کنار گذاشته شود روایتی ازفداکاری معلمان عشایر در خوزستان/گذر از دل کوه برای رسیدن به کلاس درس فوت دو کودک ۵ و ۸ ساله بر اثر ریزش آوار ساختمان مسکونی در روستای دهنو کوهرنگ دست‌درازی آفت جوانه‌خوار بلوط به جنگل‌ های زیبای زاگرس/تامین اعتبار نشود، نفس زمین می‌بُرَد اختتامیه نخستین جشنواره منطقه‌ای آوازهای حماسی بختیاری در اندیکا برگزار شد جاده بین شهری لالی به الیگودرز،خاری مانده در پاشنه مردم زاگرس فقدان گفتمان در خوزستان بیداد می کند تنگه مخوف و ترسناک دوزویل در لالی یوسف داوودی ازمدیر عاملی پتروشیمی مسجد سلیمان برکنارشد/سعید آتشباری مدیرعامل شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان شد پتروپالایش بختیاری را جدی بگیریم حفر «تونل گلاب»؛ مساوی با مرگ خاموش زاینده‌رود / کوچ اجباری مردم چهارمحال و بختیاری با اجرای طرح پژمان بختیاری : شاعر ، محقق و مترجم عارف نامی شیخ عبدالله پیاده میرزای بختیاری شاعر و عارف بزرگ بختیاری صلاحیت چهارمین شهردار منتخب شورای شهر مسجدسلیمان نیز مورد تایید قرار نگرفت گردنه زیبای چری در جوار زردکوه بختیاری چم سور و دره برکه در لالی امامزاده سید صالح مرغا در شهرستان ایذه روستای زیبا و پلکانی سرآقا سید در کوهرنگ آبشار آب سفید الیگودرز در قلب رشته کوه زاگرس غار یخی و بسیار زیبای چما در کوهرنگ جزیره زیبای کِوِشک در شهرستان اندیکا امامزاده محمد بن زید (ع) در گتوند اعتراض مردم چهارمحال و بختیاری به طرح های انتقال آب/هشدار مردم به مسئولان در خصوص تبعات انتقال آب آبشارهای زیبای شیوند در دل کوهستان های ایذه شهردار جدید لالی معارفه شد/احسان فرامرزی رسما شهردار لالی شد دانلود همه آهنگ های کوروش اسدپور دانلود همه آهنگ های مسعود بختیاری دانلود آلبوم دشت لاله غلامشاه قنبری اینجا چهارمحال و بختیاری است ؛ سرزمین سرچشمه‌های خشکیده! دشت زیبای لاله های واژگون در کوهرنگ گردشگاه تاریخی پیرغار فارسان زیبا و باطراوت مثل آبشار شیخ علی خان کوهرنگ دعوت ۶ کشتی‌گیر و یک مربی ایذه‌ای به اردوی تیم ملی نوجوانان ضرورت تعیین حقآبه سازه های جهانی آبی -تاریخی شوشتر اندیکا میزبان نخستین جشنواره موسیقی آوازهای حماسی بختیاری جذابیت های ساختاری در شعرهای یارمحمد اسدپور تبدیل فاجعه ریز گرد به جنگ اعصاب در خوزستان سازه های آبی تاریخی شهرستان شوشتر با افتخار از پشت کوه آمده ام

8
ماسوله ی زاگرس بختیاری

روستای زیبا و پلکانی سرآقا سید در کوهرنگ

  • ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۹:۲۷
روستای زیبا و پلکانی سرآقا سید در کوهرنگ

این روستا از کوه خیمه و وند و از شمال به کوه کنگله می‌رسد و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری و در فاصله‌ی ۱۴۰ کیلومتری شهر کرد قرار گرفته است. اگر بخواهیم موقعیت کامل این روستا را به شما معرفی نماییم باید بگوییم که، روستای سرآقا سید از نظر تقسیم بندی‌های جغرافیایی از توابع کوهرنگ و […]

این روستا از کوه خیمه و وند و از شمال به کوه کنگله می‌رسد و در ارتفاع ۲۵۰۰ متری و در فاصله‌ی ۱۴۰ کیلومتری شهر کرد قرار گرفته است. اگر بخواهیم موقعیت کامل این روستا را به شما معرفی نماییم باید بگوییم که، روستای سرآقا سید از نظر تقسیم بندی‌های جغرافیایی از توابع کوهرنگ و در بخش مرکزیش و همچنین از روستا‌های استان زیبای چهارمحال و بختیاری است. این روستا دارای شهرت بسیار زیادی است و در ایام مختلف سال، گردشگران بسیار زیادی از آن بازدید می‌کنند. ساخت این روستا به شکل پلکانی است و از لحاظ ساخت شبیه به روستای ماسوله در شمال کشور است اما، به هر حال این روستا به اندازه‌ی ماسوله و دیگر روستا‌های ایران، معروف نیست.

به نظر می‌رسد که یکی از دلایلی که باعث شده تا این روستا ناشناخته‌تر باشد این است که در کوهستان و محیطی سرسخت قرار گرفته است. به هر حال به خاطر موقعیت توپوگرافیش دسترسی به این روستا در نیمه‌ی سرد سال کاملا از بین می‌رود! در واقع به خاطر بارش باران و برف در فصل‌های پاییز و زمستان، ارتباط روستا کاملا با روستا‌های اطراف و در کل بیرون از روستا قطع می‌شود؛ بنابراین بازدید از این روستا تنها در نیمی از سال آن هم در فصل بهار و تابستان میسر است. با این که این شرایط به نظر سخت است، اما محیط طبیعی فوق العاده و بکر و معماری خاص این روستا باعث شده است تا همچنان سرپا بماند و مقصد خیلی‌ها باشد. همانطور که گفتیم این روستا از لحاظ بافت و معماری کاملا شبیه به روستای ماسوله است و از این نظر مشابهت‌های بسیاری با این روستی زیبای گیلانی دارد.

ماسوله ی زاگرس!

خانه‌های روستایی ماسوله بسیار سنتی روستایی هستند و در چیدمان خود، تا حد زیادی تکنولوژی را نادیده گرفته اند. آن‌ها بر این باور هستند که قدمت بالای روستا و اصالت آن به همین صورت سنتی روستایی که هست، بیشتر نشان داده می‌شود. از لحاظ قدمت و عمر روستا، داستان‌ها و روایات مختلفی وجود دارد، اما به نظر می‌آید همه‌ی این داستان‌ها مشترکا قدمت روستا را با امامزاده‌ای که در آن است، یکسان می‌دانند. مردم قدیم روستا می‌گویند که امامزاده‌ای که داخل روستا است، کمِ کم ۶۰۰ سال قدمت دارد و البته کارشناسان مختلف هم عمر روستا را همینقدر می‌دانند. درباره‌ی اسم روستا و داستان آن نیز باید به شما بگوییم که؛ ۲ داستان مختلف درباره‌ی آن وجود دارد. یکی از داستان‌هایی که مردم می‌گویند این است، چون تنها امامزاده‌ی شهر یعنی امامزاده آقا سید عیسی تنها امامزاده‌ی شهر بوده، خانه‌های روستا بر پایین آن ساخته شدند و به همین علت به این روستا، سر آقا سید می‌گوند. داستان دوم درباره‌ی نام این روستا می‌گوید که، چون مردم بسیاری از شهر‌های اطراف برای زیارت امامزاده می‌آمدند، اصطلاحا بر سر مزار آمدن را به سر آقا سید کوتاه کردند و نام این روستا، سرآقا سید ماند.

ماسوله ی زاگرس!

همانطور که می‌بینید هر ۲ داستان مستقیما به امازاده‌ی محترم و مقدس روستا اشاره می‌کنند و تا حدود بسیار زیادی این مشخص است که چرا نام این روستا سر آقا سید است. از نظر معماری این روستا دارای طرحی قدیمی، سنتی و خاص است. ساخت خانه‌های روستا به شکل فشرده و پلکانی است و پشت بام هر خانه، حیاط خانه‌ی بالادستی است. همه‌ی خانه‌های این روستا، چشم اندازشان یکی است و همچون پله به پایین سرازیر شده اند. برای ساخت خانه‌های این روستا از خشت و گل استفاده شده است و برای سقف و در خانه‌ها نیز از چوب بهره گرفته شده است.

و، اما کسانی که از هر زاویه‌ای این روستا را می‌بینند، طبیعتی رویایی و زیبا را در جلوی چشم خود می‌بینند. این تصویر به قدری زیباست که اگر کسی برای یک بار به این روستا سفر کند، بدون شک برای سفر سال بعدش هم از قبل برنامه ریزی‌های لازم را انجام می‌دهد.

جالب است بدانید که هیچ یک از خانه‌های روستای سر آقا سید شهر کرد به شکلی کاملا خاص، اصلا پنجره ندارند! در‌های این خانه‌ها بسیار کوچک هستند و از الوار درختان همان منطقه ساخته شده اند. در واقع خانه‌های این روستا از صفر تا صد توسط مردم این روستا ساخته شده است. خانه‌های روستای سرآقا سید شهر کرد همگی دو بخشی و تو در تو هستند. یک بخش برای اهالی منزل و بخش دیگر مخصوص طیور و دامی است که در خانه نگهداری می‌شود. سبک معماری خانه‌های این روستا به این خاطر این شکلی است که هم صرفه جویی در مصالح انجام شود و هم خانه‌های اهالی روستا به شکلی باشد که همیشه نزدیکی و اتحاد بین آن‌ها در مواقع مختلف اجتماعی و اقلیم آب و هوایی حفظ شود.

لینک کوتاه : https://bakhtiarikhabar.ir/?p=741

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0